Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Η ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! (AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Οι προσδοκίες δικαιώθηκαν και το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων θα μείνει στην ιστορία. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.
του Άκη Ιωακείμογλου
Ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά που αποχωρούν από την ενεργό δράση, αφήνουν πίσω τους μία μεγάλη παρακαταθήκη σε έμψυχο δυναμικό. Οι πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων δείχνουν ότι το άθλημα έχει λαμπρό μέλλον (εκτός από παρόν με την Κέλλυ Αραούζου) και αν συνυπολογίσουμε ότι η ανοιχτή θάλασσα χρειάζεται εκτός από δουλειά και μεγάλη εμπειρία, τότε μπορούμε να δούμε την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η διοργάνωση του φετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του ελληνικού open water.
Η τελευταία παρουσία του Γιαννιώτη σε εγχώρια διοργάνωση δεν είναι φυσικά ο μοναδικός λόγος. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που γίνεται σε λίμνη, την πρώτη διοργάνωση που κρατάει τρεις μέρες και όχι δύο, την πρώτη διοργάνωση που έχει στο πρόγραμμά της σκυταλοδρομίες και αγώνες μάστερς.
Παράλληλα, γίνεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία και φιλοξενείται από μία κοινωνία που ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη στο τι θέλει να πράξει. Με την πολύτιμη στήριξη των τοπικών αρχών, ιδιαίτερα του δήμου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, την τρομερή προσφορά των μελών του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, τη στήριξη των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών και φυσικά την παρουσία των δύο ανθρώπων που είχαν την ιδέα να φέρουν το πρωτάθλημα στη Βεγορίτιδα, του Τάσου Παπαδόπουλου και του Ιορδάνη Χατζηγεωργίου, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
Αυτό παραδέχτηκαν τόσο οι παράγοντες της ΚΟΕ, όσο οι προπονητές και οι αθλητές, που είναι φυσικά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και η άποψή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η διοργάνωση στη Βεγορίτιδα ήταν ένα εκ των προτέρων κερδισμένο στοίχημα, απλά αυτό επιβεβαιώθηκε τις ημέρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δύο σημεία της λίμνης, το ένα στην Άρνισσα και το άλλο στον Άγιο Παντελεήμονα. Θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη πρώτου μεγέθους το να μην γίνει τα επόμενα χρόνια στη Βεγορίτιδα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υλοποιηθεί η υπόσχεση που δόθηκε από την ΚΟΕ για τη διεξαγωγή μίας διεθνούς διοργάνωσης στην περιοχή.
Ο στόχος πάντως θα πρέπει να είναι υψηλός, να ξεπερνά τα όσα ακούστηκαν περί βαλκανικών ή μεσογειακών. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει πιο ψηλά και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Υ.Γ.: Να εκφράσουμε την ηθική μας συμπαράσταση στον πρόεδρο του συλλόγου Βεγορίτιδας, Νίκο Μούλα, ο οποίος όχι μόνο δεν απόλαυσε αυτές τις μέρες τους προσωπικούς του κόπους αλλά περνάει μία πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

Οι απονομές του πανελλήνιου open water (photos)

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας του πανελλήνιου πρωταθλήματος open water πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων.
Δείτε εικόνες από τις απονομές, όπως τις απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Aquaplanet.

.

Αποτελέσματα της τελευταίας μέρας στη Βεγορίτιδα

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης που έγινε στη Λίμνη Βεγορίτιδα ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (19/6) και ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του σε επίπεδο συλλόγων.
Στα σημερινά ομαδικά αγωνίσματα, στο ομαδικό των ανδρών – γυναικών τη νίκη πήρε η ομάδα των ερυθρολεύκων, ενώ στις ηλικίες κάτω των 19 ετών, επικράτησε ο Ηρακλής. Στις ηλικίες 14-16 τη νίκη πανηγύρισε η ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας.
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, πρώτος αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, καθώς και στο σύνολο, ενώ βαθμολογήθηκαν συνολικά 23 σωματεία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας μέρας των αγώνων:
5χλ. Ανδρών/Γυναικών – Ομαδικό
 1. Ολυμπιακός (Κυρίλλη Αναστασία, Πέτρου Νικόλαος, Γιοβάνοβιτς Ντέγιαν) 56:16.82
 2. Άρης (Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος, Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος, Σκυλονάσιου Ευτυχία) 59:30.27

5χλμ. Ομαδικό για αθλητές <19 ετών
 1. Ηρακλής (Λιμαράκης Νικόλαος, Κρητικού Παρασκευή, Βαρσάμης Ανδρέας, Κανελλίδου Ηλιάνα) 54:22.96
 2. ΠΑΟΚ (Καραβίδας Νικόλαος, Καρακώστα Δήμητρα, Οικονομίδου Στυλιανή, Δαλδόγιαννης Αστέριος) 55:09.90
 3. ΝΟ Λάρισας (Αλιπρασίτης Γεώργιος, Καταραχιά Ευαγγελία, Γιαννάκος Χαράλαμπος, Χαλιαμπάλια Γεωργία) 55:38.74

5χλμ. Ομαδικό για ηλικίες 14-16 ετών
 1. ΑΝΟ Γλυφάδας (Πατέλλης Μάρκος, Γιώνη Αικατερίνη, Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος, Γιαννοπούλου Νεφέλη) 53:41.91
 2. ΠΑΟΚ (Αργυρίου Βασίλειος, Σοφιανίδου Τζοβάνα – Άννα, Χατζηβουλγαρίδης Γεώργιος, Πούλιου Αικατερίνη) 56:13.29
 3. Ηρακλής (Παφιανός Γεώργιος, Τσέτουρα Κωνσταντίνα, Ντάντζελο Μαρία – Ελισάβετ, Ρήγας Σπυρίδων) 56:17.72

Βαθμολογίες Συλλόγων
Γυναίκες
 1. Ολυμπιακός 41
 2. Άρης 19
 3. Γλαύκος Περιστερίου 13
Άνδρες
 1. Ολυμπιακός 32
 2. Ηλυσιακός 27
 3. ΠΑΟΚ 23
Συνολική
 1. Ολυμπιακός 91
 2. ΠΑΟΚ 58
 3. Άρης 56
Ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, εξήρε το υψηλό επίπεδο των αγώνων:
«Ηταν ένα καθ όλα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με ρεκόρ συμμετοχών, πράγμα το οποίο μας κάνει πολύ χαρούμενους. Διεξήχθη σε δύο δήμους και σε δύο περιοχές, την Άρνισσα και τον Άγιο Παντελεήμονα και οι τοπικοί φορείς αγκάλιασαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν τα μέγιστα στην οργανωτική επιτυχία. Ο κόσμος παρακολούθησε ιστορικούς αγώνες υψηλού επιπέδου, αφενός διότι για πρώτη φορά διεξήχθη πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης σε λίμνη, πράγμα που ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τους αθλητές και αφετέρου γιατί ήταν η τελευταία συμμετοχή του Σπύρου Γιαννιώτη σε ένα τέτοιο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν αποτελεί μια μεγάλη μορφή μόνο για τον ελληνικό υγρό στίβο, αλλά για ολόκληρο τον αθλητισμό της χώρας μας. Είναι πρότυπο. Ταυτόχρονα η παρουσία του Γιαννιώτη και της Αραούζου που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έδωσαν μια ξεχωριστή αίγλη στο πρωτάθλημα.
Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες και στα σωματεία τους. Με τη μεγάλη συμμετοχή τους δίνουν δύναμη στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, ώστε να πετύχει το στόχο της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του αθλήματος στη χώρα μας».
Πηγή: ΚΟΕ.

Οι απονομές της 3ης μέρας του πανελλήνιου open water (photos)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα open water, κατακτώντας την πρώτη θέση σε γυναίκες, άνδρες και κατά συνέπεια τη γενική βαθμολογία.
Δείτε τις εικόνες του Aquaplanet από τις απονομές της τρίτης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, που φιλοξένησε η λίμνη Βεγορίτιδα.

Γενέθλια στη Βεγορίτιδα και τούρτα έκπληξη (videos) Aquaplanet 19 Jun 2016 OPEN WATER, ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ Τα 17α γενέθλιά της γιόρτασε στην αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος open water η Βιβή Κρητικού. Για την κολυμβήτρια του Ηρακλή, το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό κάτω των 19 ετών δεν ήταν το μοναδικό δώρο. Μία τούρτα έκπληξη από την οικογένειά της και με τους συναθλητές της να τραγουδούν «να ζήσεις Βιβή», στήθηκε ένα μικρό πάρτι στον Άγιο Παντελεήμονα, στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, με την Κρητικού να δέχεται τις ευχές όλων. Το Aquaplanet κατέγραψε τις στιγμές, ενώ μίλησε και με τη νεαρή κολυμβήτρια για τη διοργάνωση στη Βεγορίτιδα και τον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι το παγκόσμιο σχολικό.
Εικόνες από το πανελλήνιο open water (3η ημέρα) Aquaplanet 19 Jun 2016 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ Με τις σκυταλοδρομίες, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν σε πανελλήνιο πρωτάθλημα open water ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση στη Βεγορίτιδα. Οι αγώνες σήμερα έγιναν στην άλλη μεριά της λίμνης, στον Άγιο Παντελεήμονα. Πλην της κατηγορίας ανδρών-γυναικών, που διεξήχθησαν με τον κλασικό τρόπο στον οποίο κολυμπούν και οι τρεις κάθε ομάδας, στις κατηγορίες κάτω των 19 ετών και στις ηλικίες 14-16 ετών οι σκυταλοδρομίες έγιναν με διαφορετικό τρόπο. Είχαμε τετράδες με τους κολυμβητές να αλλάζουν όπως γίνονται οι αλλαγές στις σκυτάλες της πισίνας. Το Aquaplanet βρέθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και σας μεταφέρει εικόνες από τη σημερινή τελευταία μέρα των αγώνων.

Αναρτήσεις κέιμενα και φωτογραφίες από τοΑναρτήσεις κέιμενα και φωτογραφίες από το www.aquaplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριτούμε