Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΆΡΝΙΣΣΑ 2015 (ΦΩΤΟΓΡ. & ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος ημέρα της γιορτής της Παναγίας 15 Αυγούστου γιόρτασε και η εκκλησία του χωριού μας « Κοίμηση της Θεοτόκου» . Το Σάββατο 15 Αγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με παρουσία ολων των κατοίκων αλλά και συγχωριανών που  διαμένουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (κυρίως στην Γερμανία) οι οποίοι προγραμματίζουν τις άδειές και τις διακοπές τους ώστε αυτές τις ημέρες να βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Την παραμονή όλοι οι κάτοικοι πηγαίνουν στην παλιά εκκλησία  για να ανάψουν κερί στην Παναγία αλλά και να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται θαμμένα στο κοιμητήριο της εκκλησίας. Στην εκκλησία πάντα παρών ο Παπά Νικόλας γεμάτος με πνευματική δύναμη  ευλογεί τους πέντε άρτους και όλα τα υψώματα των οικογενειών για υγεία. 

Φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την γιορτή της Παναγιάς διήρκησαν 4 ημέρες στις 8 Αυγούστου ο ΜΕΣΝΑ διοργάνωσε παιδική 


γιορτή για όλα τα παιδιά στο δημοτικό στάδιο με κλόουν και face painting.. Στις 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και γονιών. Τι επόμενες μέρες στον χώρο του Γυμνασίου Λυκείου ανέλαβε δράση ο Σύλλογος με τους εθελοντές όπου και βοήθησαν σημαντικά να στηθούν όλα στην εντέλεια τέντες, ψησταριές τραπεζοκαθίσματα μουσική σκηνή για να υποδεχτούν τον κόσμο για να παρακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα (πρόγραμμα παρακάτω) αλλά και ο κόσμος να χορέψει με τις ζωντανές ορχήστρες με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής αλλά και από όλη την Ελλάδα. Το βράδυ της Παρασκευής 14 Αύγουστου ο χώρος πλημμύρισε από κόσμο, ενώ δεν θα ξεχαστεί η ημέρα αυτή γιατί τις απογευματινές ώρες στην κυριολεξία πλημμύρισε όλη η περιοχή και ο κάμπος της Άρνισσας από μια δυνατή θύελλα συνοδευμένη με χαλάζι πολύ βροχή δυνατό αέρα όπου και κατάστρεψε πολλές εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες αλλά και προκάλεσε αρκετές ζημίες. Άψογες οι παρουσιάσεις όλων των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων, παιδικού μεσαίου, μεγάλου αλλά και ενηλίκων, Στον χώρο λειτούργησαν και εκθεσιακά περίπτερα. Το κέφι όλες τις μέρες των πανηγυρικών εκδηλώσεων στην Άρνισσα χτύπησε κόκκινο με τον κόσμο να διασκεδάζει πίνοντας, τρώγοντας και  χορεύοντας μέχρι αργά  με τους ήχους από τις παραδοσιακές ορχήστρες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριτούμε