Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Ημιμαραθώνιος δρόμος στην Άρνισσα

Φωτογραφία από τον ημιμαραθώνιο που έγινε

 στις 10-10-2013 στην Άρνισσα

Με την ονομασία  5ος Δρόμος Κερασιού στο χωριό μας την Άρνισσα θα διεξαχθεί ο φετινός ημιμαραθώνιος δρόμος λίμνης Βεγορίτιδας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον Οκτώβριο 2014 αλλά αναβλήθηκε, λόγω καιρικών συνθηκών και λοιπών υποχρεώσεων. 

Πολύ σωστά λοιπόν η οργανωτική επιτροπή τον ονόμασε "Δρόμος Κερασιού" αφού θα είναι πλησιάζει και η περίοδος συγκομιδής κερασιών στην περιοχή μας. 

Μια ακόμη ευκαιρία για όλους μας  να διαφημίσουμε και να αναδείξουμε η περιοχή μας τα φρούτα της περιοχής μας,τα νόστιμα κεράσια μας και όχι μόνο. 

Αυτονόητη θεωρείται η υποχρέωση μας να βοηθήσουμε και να ενδιαφερθούμε να συμμετάσχουμε όλοι μας με μια μικρή βοήθεια και να μην είμαστε αποκλειστικά μόνο θεατές και κριτές. 

Παρακολουθώντας ίδιες αθλητικές διοργανώσεις σε μικρότερα χωριά ή πόλεις στήνονται κυριολεκτικά ολόκληρα πανηγύρια από τους ίδιους κατοίκους γιορτάζουν και συμμετέχουν με χαρά και εθελοντισμό. 

Οι συμμετοχές αθλητών στον αγώνα δρόμου θα είναι περίπου 200 αθλητές και αν υπολογίσουμε και τους συνοδούς τους ο αριθμός θα φτάσει πάνω από 600-700 άτομα. 

Μια Κυριακή λοιπόν που το χωριό μας θα το επισκεφθούν 700 άτομα και επισκέπτες. Ας σκεφτεί και ας πάρει πρωτοβουλία ο καθένας μας πως θα μπορέσει να βοηθήσει εθελοντικά, όπως επίσης και οι μαθητές του Δημοτικού του Γυμνασίου και του Λυκείου του χωριού μας σε συνεργασία μα τους εκπαιδευτικούς ή γονείς και Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων.

Η χρονική προθεσμία είναι μεγάλη δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για την μη συμμετοχή.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!

περισσότερα στην σελίδα http://arnissiotes.blogspot.gr/2013/10/3-2013.html

  

 

 

 

 

Να συγκρίνουμε και μια ίδια αθλητική διοργάνωση στο χωριό Μεσημέρι Έδεσσας που έγινε φέτος τον Φεβρουάριο 2015


 

  5oς Δρόμος του Κερασιού στην Άρνισσα  Έδεσσας

Κυριακή  26 Απριλίου 2015

Ωρα εκκίνησης : 10.00

Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη  ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας  και υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 5ο Δρόμο Κερασιού στην Άρνισσα  (Βεγορίτιδα), Ημιμαραθώνιος 21.096 μ,  (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Άρνισσας  του Δήμου Έδεσσας). Παράλληλα θα γίνει και  αγώνας δρόμου 5000μ.
Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη διαδρομή,   της οποίας το μεγαλύτερο μέρος   θα πραγματοποιηθεί δίπλα ακριβώς στην λίμνη Βεγορίτιδα,  κάτω από τον επιβλητικό όγκο του βουνού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) και του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:     Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ   :  10.00πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει από την Κεντρική πλατεία  της ΄Αρνισσας, θα ακολουθήσει τον παραλίμνιο δρόμο προς Αμύνταιο μέχρι το μέσον περίπου της λίμνης και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με  τερματισμό πάλι  στην Κεντρική πλατεία της  ΄Αρνισσας. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 21.096 μ και είναι σχεδόν επίπεδη.
Η εκκίνηση  του δρόμου 5000μ θα γίνει από το ίδιο σημείο 10 λεπτά αργότερα και θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή αλλά θα γίνει αναστροφή στα 2500μ.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1  χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): Σταθμοί ανεφοδιασμού  θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα, όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές(-τριες) διάφορα είδη όπως: Νερό, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί κλπ.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό    κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Ημιμαραθώνιος:
Γενική
Ανδρών: 1) Εως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 – 59 ετών 5) 60 ετών  και άνω
Γυναικών:  1) Έως 34 ετών 2) 35 ετών και άνω
5000μ :
Ανδρων:1) Έως 35 ετών 2) Από 35 ετών και άνω,
 Γυναικών
ΑΜΕΑ  : Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για ΑΜΕΑ με χειρήλατο αμαξίδιο
Όριο τερματισμού:  Ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού, ορίζονται οι  3 ώρες, δη- λαδή , η 13.00. Μετά από την  ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
ΕΠΑΘΛΑ: θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και οι 3 της γενικής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα πέντε (5) ευρώ. Το ποσό συμμετοχής θα πληρωθεί στη Γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών.
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή
1. Στη φόρμα του αγώνα https://docs.google.com/forms
2.  στέλνοντας τη  δήλωση στο mail: xrodif@yahoo.gr
3. Επίσης δηλώσεις μπορούν να γίνουν στο blog του αγώνα
Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: ¨όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Στον αγώνα 5000μ μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι αθλητές με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ: Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την ΄Εδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την ΄Εδεσσα, κατευθυνόμαστε προς την Άρνισσα, παίρνοντας την Εθνική οδό της Φλώρινας και στρίβοντας δεξιά στο 21χιλ.
Από  Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα  στρίβουμε αριστερά στο 65χιλ περίπου.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Φανιόπουλος Χριστόδουλος  6977355340
Ροδίφτσης Χρήστος    6945770475 
Κυριακού Ευάγγελος 6944884141
Πατετσίνης Θανάσης 6978997780
Δάμος Κώστας  6972728904

Περισσότερα στη σελίδα στην σχετική σελίδα για την αθλητική αυτή διοργάνωση
http://dromoikerasiou.blogspot.gr/2015/03/5-o-26-2015-10.html