Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σήμερα 25-10-2012 αργά το απόγευμα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία  ενημερωθήκαμε σχετικά  από τον κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου Συγγραφέα και συνταξιούχο Εκπαιδευτικό ότι η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12.00' το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου. (1ο χιλ/τρο Επ. Οδού 'Αρνισσας - Έδεσσας) ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.
 Ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με την Τ.Κ. 'Αρνισσας έχει αναλάβει όλη την διαδικασία  ανακατασκευής του μνημείου  και της οργάνωσης της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων, όπου θα κληθούν για να παραστούν επίσημες Αρχές, Σύλλογοι, Σχολεία, οι κάτοικοι του τ. Δήμου Βεγορίτιδος και πλήθος κόσμου, σχετική ενημέρωση θα γίνει τις προσεχώς επόμενες ημέρες από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού μας. 
Θα τελεσθεί επιμνημόσυνος δέηση , θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών και θα ανακοινωθούν επίσημα να ονόματά τους. Επίσης στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ένας απόγονος στρατιώτη κρητικής καταγωγής που πολέμησε στην μάχη του Οστρόβου, όπως επίσης έχει προσκληθεί και απόγονος του τελευταίου πεσόντα (επίσης κρητικής καταγωγής) του Μακεδονικού Αγώνα της τελευταίας μάχης που έγινε στην κορυφή της Πιπερίτσας στις 8 Ιουλίου του 1908.
Τιμητικά έχει κληθεί από τον Δήμαρχο Έδεσσας και ο Αθανάσιος Βαρδάκας του Ιωάννη συνταξιούχος Δασονόμος, ο οποίος με επιστολή του προς το Γενικό Επιτελείου Στρατού Τμήμα Ιστορίας κατάφερε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και πήρε τα ονόματα των τριών Ελλήνων Στρατιωτών τα οποία όπως αναφέραμε παραπάνω θα αποκαλυφθούν την ημέρα της εκδήλωσης.
 Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι ο χώρος και το μνημείο έχει διαμορφωθεί και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.


Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΡΝΙΣΣΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1912. 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012  
KAI ΩΡΑ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ - ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΣΤΡΟΒΟΥ . ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ! 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριτούμε