Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΝΙΣΣΑ 1910-1970

κ. Θανάση ΒΑΡΔΑΚΑ εκ μέρους όλων των κατοίκων της 'Αρνισσας θέλουμε να σας εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για όλες αυτές τις σπάνιες φωτογραφίες που πραγματικά όλες μας γεμίζουν συναισθήματα και αναμνήσεις!!!


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ κ. ΒΑΡΔΑΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΕ  ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1970
ΠΑΠΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ
ΔΕΞΙΑ (ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ) ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΛΙΠΩΝ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ


15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1954 ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΑΔΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ
(άλλα στοιχεία δεν υπάρχουν)ΑΡΝΙΣΣΑ 26-4-1949
ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΥ)
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Χ"ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ   3-3-1935
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ (ΑΡΑΠΗΣ Ή ΠΟΣΤΑ) ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ  ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ  ΘΕΡΜΑΣΤΗ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ) Ο ΟΠΟΊΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΚΑΜΙΝΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΤΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΙΝΟΥΣΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΤΖΗΚΑ ΗΛΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ 


ΣΤΙΣ  22-10-2012 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ  http://arnissiotes.blogspot.gr/  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΑΡΔΑΚΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΑΛΑΜΟΥ- ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ  ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΘΟΣΟΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΑΣΟΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ.    
ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1900 ΕΩΣ 1970 ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΕΚΤΙΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΝΙΣΣΙΩΤΕΣ & ΑΡΝΙΣΣΙΩΤΙΣΕΣ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΕΤΟΣ 1910  
ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΟΜΗ  ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΑ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΑΡΝΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΔΟΥΛΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ "ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΖΑΜΙ, ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ  Η ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΤΡΟΒΟΥ ΤΟΤΕ.
ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΖΑΜΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΘΟΓΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ  ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΟΣ.
 
ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1938
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΝΙΣΣΑΣ
 
Αφιέρωση Αθανασίου Βαρδάκα του Ιωάννη 
 από 19-10-2012 προς την σελίδα http://arnissiotes.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριτούμε